11 snelle opruimtips voor je bezoek komt

1 Pel de eerste laag af

Daarmee bedoel ik, haal een paar grote dingen uit je huis, waarvan je al weet dat deze weg mogen. Zoals het oude matras die je toch niet meer gebruikt. Of de kinderstoel en speeltafeltje waar je (klein)kinderen zijn uitgegroeid. Leg ze alvast achter in je auto om weg te brengen. Grote dingen weghalen geeft meteen lucht.

2 Pel de tweede laag af

Vul een doos met rondslingerende kleinere spulletjes die je niet meer gebruikt of leuk vindt. Een oude jas, dubbele kurkentrekker, lelijke vaas gekregen van je tante enz. En zet ook deze alvast achter in je auto voor de kringloop.

3 Laat frisse wind door je huis

Doorluchten doet wonderen. Zet je ramen en deuren even lekker tegen elkaar open.  Dit werkt heel goed om oude energieën af te voeren. Met opruimen komt er veel energie vrij. En het is zo wie zo fijn, om in een fris huis je dag te beginnen.

4 Verzamel al je papierwerk

Leg kranten, tijdschriften, brieven en overige papieren op een stapel. Zet bijvoorbeeld een mandje in je huiskamer waar al deze losse papieren in komen te liggen. Later kun je dit mandje uitzoeken en inhoudelijk opruimen adhv een systeem om je administratie bij te houden.

Voor nu is het belangrijk dat je alle papieren bij elkaar verzameld hebt en je huis opgeruimd oogt.

5 Zet je vuile vaat in de vaatwasser

Heb je deze niet, verzamel in een teiltje bij elkaar. Heb je tijd? Was dan direct af. Zet anders je teiltje even in een kastje.

6 Verzamel álle rondslingeren spullen

Zoals luciferdoosjes, boek, pennen, schoenen enz. En leg deze zolang bij elkaar in een laatje of kast. Het is fijn als deze later een vaste plek krijgen, nu ga je voor de snelle slag.

7 Haal rommelige sierdekentjes en kussens van je bank

Rol dekentjes op laat max. 1 tot 2 sierkussens liggen. Oogt meteen rustiger.

8 Hang jassen en tassen aan de kapstok

Idee om dit voortaan altijd meteen te doen?

9 Haal een doekje over alle oppervlakten

Zoals de eettafel, salontafel en aanrecht. Als het goed is zijn deze nu een stuk leger! Nog 10 minuten tijd? Zoef met je stofzuiger door je huis. Dit mag met de Franse slag.

10 Poets je toilet

Het visitekaartje van je huis. Ooit eens in een restaurant geweest waar de toiletten niet schoon waren? Precies, waarschijnlijk weet je het nog. Ook al smaakte het eten nog zo goed, dit blijft je bij.

11 Maak het gezellig

Met een verse bos bloemen, een rustig muziekje, een kaars. En je hebt meteen sfeer in je huis. Voor jouw gevoel is het misschien nog een rommel. Je bezoek merkt er waarschijnlijk niets van.

Let wel, deze acties vervangen niet het structurele opruimen. Waarbij ruimtes een duidelijke gebruiksfunctie hebben, er weer overzicht is ín je kasten en lades. Dingen een vaste, logische plek hebben, je spullen goed kunt terugvinden en je administratie en planning op orde is.

Voor nu heb jij een snelle slag geslagen en kan je bezoek komen!