Aan de slag met Marie Kondo

Aan de slag met Marie Kondo

De meeste van ons kennen haar wel. De Japanse opruimgoeroe met haar eigen manier van kleding opvouwen, opruimen per categorie en een serie op Netflix.

Interessant om te zien hoe zij de dingen aanpakt. Voor mij altijd handig om te kunnen putten uit meerdere methodes. Mooi, hoe ze zich bij aanvrang introduceert aan het huis. De energie verandert meteen, ook bij de bewoners. Met respect voor het huis en de spullen.

‘Begin met je kleding’, adviseert ze. In onze lades heb ik deze methode toegepast. Met succes! Je ziet in één oogopslag wat je hebt en je kunt het kledingstuk er zo uithalen. Veel makkelijker dan stapeltjes. Voorwaarde is wel dat je lades of bakken hebt.

Samen met een klant zo haar hele kledingkast aangepakt. Wat hebben we gerold😊. ‘Ja, ook je sokken, dan kunnen ze beter ademen’, aldus Kondo. Wat was mijn klant blij na afloop. En ik ook.

Het is de bedoeling dat je de kleding die je wegdoet, bedankt. Weer dat respect. Tja, beetje zweverig misschien wel. Het is wel makkelijker loslaten. Dus heb je moeite met loslaten, probeer het eens, zou ik zeggen.