8 Snelle opruimtips voor je paasbezoek

 

1 Hang alle jassen en tassen aan de kapstok

Laat een paar haakjes over voor je gasten. Kom je ruimte te kort, berg dan een paar winterjassen op.

2 Poets je wc en spray een fris luchtje

Het visitekaartje van je huis. Ooit eens in een restaurant geweest waar de toiletten niet schoon waren? Precies, waarschijnlijk weet je het nog. Ook al smaakte het eten nog zo goed.

3 Verzamel al je papierwerk in een mand.
Kranten, tijdschriften, brieven en overige papieren. Zet deze mand weg in een kast. Later kun je dit uitzoeken en inhoudelijk opruimen adhv een systeem om je administratie bij te houden. Voor nu is het belangrijk dat je alle papieren bij elkaar verzameld hebt en je huis opgeruimd oogt.
4 Maak een tweede verzamelrondje

Voor alle overige rondslingerende spullen. Handig als je ook hier een mand of krat voor pakt. Zet ook deze daarna uit het zicht.

5 Zet je vuile vaat in de vaatwasser

Heb je deze niet, verzamel in een teiltje bij elkaar. Heb je tijd? Was dan direct af. Zet anders je teiltje even in een kastje.

6 Lucht je huis

Doorluchten doet wonderen. Zet je ramen en deuren even lekker tegen elkaar open.  Dit werkt heel goed om oude energieën af te voeren. Met opruimen komt er veel energie vrij. En het is zo wie zo fijn, om in een fris huis je bezoek te ontvangen.

7 Haal een doekje over alle oppervlakten

Zoals de eettafel, salontafel en aanrecht. Als het goed is zijn deze nu een stuk leger!  Nog 10 minuten tijd? Zoef met je stofzuiger door je huis. Dit mag met de Franse slag.

8 Maak het gezellig

Met een verse bos bloemen, een rustig muziekje, een kaars. En je hebt meteen sfeer in je huis. Voor jouw gevoel is het misschien nog een rommel. Je bezoek merkt er waarschijnlijk niets van.

Tip; denk er niet te veel over na. Ga gewoon beginnen. Heel veel succes!