Fris de lente in, 6 tips

Ook een opruimcoach houdt voorjaarsschoonmaak.
Bedden luchten, winterjassen wassen, eens goed onder het bed stofzuigen…. Neem er eens de tijd voor (plan, knip in stukken). Je moet je er waarschijnlijk echt toe zetten. Eenmaal bezig en vooral daarná voelt het heerlijk fris er voldaan! 😊
Oude energie eruit en ruimte voor het nieuwe. Deze klussen pak ik ieder voorjaar aan:

1 Wisselen van winter naar zomerkleding. In onze kledingkasten en aan de kapstok. Winterkleding berg ik op in bakken, helemaal boven in de kast.

2 Wassen van winterjassen, sjaals, mutsen enz. En ja, ik was echt álles zelf. Van 0 tot 30 graden, kort programma. Zelfs mijn trouwjurk heeft dat prima overleefd.

3 Haal je matrassen naar buiten en laat ze luchten, liefst buiten in de zon. Houden alle onzichtbare beestjes niet van.

4 Stofzuig eens goed achter en onder je bed. Reuze stoffig, ook bij ons. Matrassen en textiel zorgen nu eenmaal voor veel stof.

5 Schuif je meubels en je ook bank eens van de muur en stofzuig erachter. Niet overbodig waarschijnlijk? 😉

6 Tot slot, was je gordijnen. Klim op die ladder en haal ze eraf. Het is echt even een klus. Voordeel is dat je ze meteen uit de wasmachine weer op kunt hangen. Ze drogen vanzelf. Afhankelijk van het type stof, moet je ze eerst strijken. Bij katoen krijg je ze niet meer zo gladgestreken als dat ze waren. Hierbij kun je kiezen voor de stomerij.

Ben je zover? Beloon jezelf daarna met iets waarbij jij kunt ontspannen. Kopje thee in het zonnetje? Geniet van wat je gedaan hebt en van het resultaat.