In 7 stappen je schuur opruimen

Krijg je ook zin om in de tuin te werken nu het mooier weer is? Belemmert de rommel in je schuur je om lekker te werken en meteen aan de slag te kunnen? Het is prettig om een opruimklus samen te doen. Het is gezelliger, gaat een stuk sneller en je neemt makkelijker beslissingen. Dus, regel hulp!

In 7 stappen je schuur opruimen:

 1. Zorg voor voldoende sorteerruimte, 3 dozen en 1 vuilniszak.
 2. Baken de tijd af. Je hele schuur onder handen nemen is niet voor iedereen haalbare kaart en het kost je al snel een groot deel van je dag.
 3. Bepaal het deel van de schuur waar je wilt beginnen en wat je hier wilt opbergen. Haal dit stuk helemaal leeg en verdeel over de dozen:
  Hier opbergen,
  Elders opbergen (buiten de schuur),
  Mag weg – vuilniszak,
  Twijfeldoos (doe hier zo min mogelijk in, liever meteen de knoop doorhakken).
 4. Sorteer de hier-opbergen-doos in categorieën. Tuingereedschap bij tuingereedschap, verfspullen bij verfspullen, potten bij elkaar, enz.
 5. Maak de lege ruimte lekker schoon.
 6. Plaats de gesorteerde spullen terug. Het is handig als je mandjes hebt (Xenos) voor de kleinere spullen om lekker te sorteren. Plak daarna een sticker erop met wat erin zit. Handig voor iedereen!
 7. Wat weg mag zet je alvast in je auto, uit het zicht. Heb je tijd, breng meteen de spullen weg.

Tip: Stellingkasten
Werk met open stellingkasten waar je al je losse spullen in kunt zetten. Zo houd je het overzicht en is je schuur lekker opgeruimd. Ook met planken en kisten creëer je effectieve opbergplekken in je schuur. Ook slim: zet de kasten aan de muur vast, zodat ze niet per ongeluk om kunnen vallen. Zo voorkom je ongelukken!