1 Overdenken – plan 2 uur max! voor het opruimen van je badkamerkastje. Als je begint start met 5 minuten bedenken voor welke doeleinden je de badkamer – en in het verlengde daarvan je badkamerkastje – wilt gebruiken. Zoals douchen, tanden poetsen, make-uppen, scheren enz. Schrijf dit in steekwoorden op.
2 Opschonen – stel (indien nodig) het alarm in op 2 uur en begin met je spullen 1 voor 1 uit je kastje te halen en bekijk wat ermee moet gebeuren. Houd de gebruiksfunctie in je achterhoofd. Verdeel de voorwerpen over de volgende dozen:
HO hier opbergen
EO elders opbergen
W weggeven (Kringloop)
V vuilnis
Maak je kastje lekker schoon, nu deze helemaal leeg is. Breng de EO doos naar de ruimte waar ze thuishoren ZONDER ze alvast een definitieve plek te geven. Hou je focus op het badkamerkastje! W doos zet je alvast achter in je auto en de V doos kan in de vuilcontainer.
3 Ordenen – maak een handige indeling voor je badkamerkastje. Neem daarbij de tips van afgelopen maandag mee (hoe deel ik een kast handig in, 5tips). Een labelapparaat kan uitkomst bieden. Deze gebruik ik thuis regelmatig en het werkt! Zo wen je aan een eventuele nieuwe indeling en je ziet in een oogopslag wat waar hoort te liggen. Geniet van je eindresultaat en neem een welverdiende pauze. Echt doen hoor!
4 Onderhouden – check maandelijks je badkamerkastje en kijk of er spullen zijn beland die er niet thuishoren. Maak het kastje indien nodig met een natte doek schoon.
Zoals je ziet kun je op deze manier stukje bij beetje alle kasten in je huis aanpakken. Belangrijk is dat je je focus houdt en niet tussendoor spullen elders gaat opbergen. Houd je tijd en aandacht bij die kast waar je mee bezig bent. Telefoon even uit.
Dan krijg je resultaat en een frisse opgeruimde kast!
En ….. de ‘stop’ knop is net zo belangrijk als de ‘start’ knop.
Begin dit weekend met je eerste kastje. Zet ‘em op!