Opruimkriebels; hoe maak je het leuk? 4 tips

Het is weer lente, de tijd van het jaar waarin de natuur ontwaakt en alles weer fris en nieuw aanvoelt. Het is ook de tijd van het jaar waarin de opruimkriebels bij velen van ons beginnen op te spelen.

Voor sommigen kan het een ontmoedigende taak lijken, vooral als je er alleen voor staat, organiseren niet je sterkste kwaliteit is of als je zo weinig energie hebt, dat je al moe wordt bij de gedachten aan opruimen alleen al.

Wees gerust, want ik heb een paar tips voor je die je opruimtaak een stuk leuker kan maken. Waarom zou je jezelf niet vermaken terwijl je aan het opruimen bent?

Zet je favoriete muziek op of doe een dansje tussen het stofzuigen door en maak van het opruimen een feestje!

Voor degenen onder jullie die niet zo van dansen houden,  nog een andere tip. Maak het opruimen een wedstrijdje met jezelf en probeer het sneller te doen dan de vorige keer.

Of, als je het echt serieus wilt aanpakken; vraag een vriend of familielid om je te timen en kijk of je het record kunt breken.

En heb je een taak afgerond, beloon jezelf met iets wat je fijn vindt. Een kopje koffie in het zonnetje, een vriendin bellen of gun jezelf dat ene tijdschrift om even lekker in te neuzen.

Voor de senioren onder ons, die misschien niet meer zo snel zijn als vroeger, geen zorgen. Neem gewoon je tijd en geniet van het proces. Je zult versteld staan van hoeveel beter je je voelt als alles netjes en georganiseerd is.

Dus voor jou ‘hoe maak ik opruimen leuker tips’ deze lente in het kort samengevat;

  1. Maak er een feestje van
  2. Maak er een wedstrijdje van
  3. Geniet gewoon van het proces
  4. Beloon jezelf na afloop!

Weet, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!