Waarom verhuiscoach? en hoe ik mezelf terugverdien

Waarom verhuiscoach? En hoe ik mezelf terugverdien

Voordat ik startte als verhuiscoach, ben ik regelmatig verhuisd. Zowel ver weg (Afrika) als dichterbij. Het was leuk en niet leuk. Dat het me enorm verrijkt heeft als mens, is zeker. Bij mijn laatste verhuizing gingen mijn huidige man en ik samenwonen. Dat had wat voeten in aarde.

Twee huishoudens kwamen, na jarenlang latten, samen. We hadden beiden een drukke periode op het werk en gingen beiden voor de eerste keer samenwonen. Ik was helemaal van slag en had geen rust. Dat overviel me. Ik was toch al zo vaak verhuisd en ik ben een georganiseerd persoon van nature. Hoe kan dat nou?

uitpakken

Alle verhuisdozen stonden in ons nieuwe huis en ik was te uitgeput en emotioneel om ook maar een doos uit te pakken. Toen heb ik een opruimcoach ingeschakeld. Zij was de gouden greep. Ik voelde me zo gesteund. We deden het samen! Haar kracht zat em in de afstemming. Ze voelde goed aan wat er nodig was en gaf de energie boost die ik toen zelf niet had. Uiteindelijk hebben we nog veel gelachten!

Een week lang zijn we samen dagelijks aan de slag gegaan. Daarna was ons huis in de basis op orde. Toen kon ik landen. De rust kwam terug en ik kon weer op energie komen.

Daarna begon het me des te meer op te vallen dat mensen in mijn omgeving van slag zijn, als er verhuisd gaat worden. Senioren die hun hele leven hebben klaargestaan voor anderen. En nu iemand kunnen gebruiken die er voor hen is. Vooral als je er alleen voor staat, komt er veel op je af. De behoefte aan een sparringpartner, iemand die mee het overzicht houdt en je steunt is groot. Ook al heb je kinderen. Zij kunnen ver weg wonen en een drukke baan en gezin hebben. Waardoor ze er niet altijd voor je kunnen zijn.

inpakkenDeze ervaringen hebben de basis gelegd om als verhuiscoach aan de slag te gaan. Ook al denk je het allemaal zelf te kunnen regelen, dingen kunnen tegenvallen en je overvallen. Hoe fijn is het dan dat je hulp kunt inschakelen?

Jarenlange werkervaring als floormanager bij In de Roos heeft een solide basis gelegd. Een lunch café met zalen waar mensen met een beperking werken. Ook een plek voor de wijk, commerciële partijen en feestjes. Kortom een mooie combi tussen het menselijke en organisatorische.

Ik vind het heerlijk om orde te scheppen in chaos en zie waar de prioriteiten liggen. En vooral om dit samen met mensen te mogen doen. Helpen met beslissingen nemen (want verhuizen betekent veel beslissingen nemen), met handige praktische tips, connecties, tijdlijn in de gaten houden, mee aanpakken en energie. Afgestemd op jouw situatie, behoeften en mogelijkheden.

markeerstickersEen soepele verhuizing met weinig stress. Zodat je je snel thuis voelt op je nieuwe plek. Dat is het doel. Een verhuiscoach kost natuurlijk geld. Het goede nieuws is, en ik spreek uit ervaring, dat ik mezelf voor een deel terugverdien door;

  • Verhuisoffertes te vergelijken en te weten waar ik op moet letten. Vorig jaar nog, schrok ik van een significant verschil van 1500,-. Zo’n groot verschil had ik nog niet eerder meegemaakt. Dit betekend niet dat de goedkoopste de beste keuze is.
  • Dubbele lasten beperken. Bij mijn laatste verhuizing konden de bewoners 1,5 maand eerder over. Een besparing van € 1800,- (1.200 x 1,5).
  • Onderhandelen met een woningontruimer. En meehelpen en onderhandelen met de verkoop van spullen. Tip: begin op tijd, zodat je ruimte hebt voor verkoop van spullen
  • De juiste (klus)connecties. Zoals bijv. een klusser voor allerlei hand- en span diensten. Zonder uitzondering, schakel ik na verhuizen altijd een dag een klusser in! Uiteraard in overleg met de klant. Mensen ervaren dit als heel prettig. Het ophangen van lampen en gordijnrails, kastjes bijstellen, planken op maat maken zagen enz. Er zijn altijd talrijk van dit soort klussen na een verhuizing.
  • Op tijd te beginnen met opruimen. Want een opgeruimd huis verkoopt beter. Dit kan oplopen tot € 10.000 euro of meer. Dus alleen al om die rede de moeite waard om op tijd te beginnen. Ook bespaar je hiermee op je verhuiskosten.

Dit alles bij elkaar kan je algauw een besparing opleveren van rond de € 2000 of meer.

Om je een idee te geven; de kosten van een verhuizing waarbij ik als verhuiscoach vooraf, tijdens en erna in beeld ben ligt tussen de €2000,- en €3000,-

Om je alvast op weg te helpen, download hier de Verhuischecklist